ПРОИНО

Офис за технологичен трансфер

Интегриране на иновативни решения за енергийна ефективност и интелигентна градска среда

  • български
  • English

Намери партньор

PR00641
Компанията се занимава с производството на хранителни добавки и козметични продукти, като продукцията се изнася в редица страни в Европа. Предлаганите продукти са разработени след дългогодишни научни изследвания в сътрудничество с редица престижни западни институти и са на базата на натурални компоненти, като висококачествен пречистен екстракт от градински охлюв Helix aspersa и от различни растителни видове. Тези екстракти са вложени в продукти, които спомагат ускоряване на регенерирането на тъканите, потискат възпалителните процеси и подсилват имунната система на организма. Продуктите не съдържат парабени, силикони и изкуствени оцветители, за да не предизвикват раздразнения при чувствителна кожа.
Биохимични технологии
Биомедицина и качество на живот
Биологично активни екстракти от слузта на охлюви
Четири биологично активни фракции:

Фракция 1 - Съдържа компоненти с ниска молекулна маса под 3кДа или под 5кДа, предимно витамини A, C, E, Д-пантенол, алантоин, гликолова киселина, свободни аминокиселини и олигозахариди, къси пептиди и др.

Фракция 2 – Съдържа предимно антимикробни пептиди (АМП), нискомолекулни белтъци, ензими и гликопротеини с молекулна маса от 3 кДа до 30 кДа.

Фракция 3 – Съдържа белтъци, гликопротеини и ензими с маси под 100 кДа, като супероксод дисмутаза и глутатион-S-трансфераза, и др..

Фракция 4 – Съдържа предимно високомолекулни протеини с маси над 100 кДа, като колаген, еластин, както и протеогликани, и агрегирани протеинови комплекси.
Предимствата на технологията са, че се предлагат чисти фракции, които могат да се включат в 12 продукта, предложени като опитни образци. Чрез съвременни методи и техники е направен подробен анализ на биологично-активните съставки.
Готов за демонстрация
Организиране на срещи, Финансиране


Българска академия на науките

 


ОП „Конкурентоспособност”

 


Единен център за иновации

 


ГИС - Трансфер Център