PROINNO

Technology Transfer Office

Integration of innovative solutions for energy efficiency and intelligent urban environment

  • български
  • English

Find a partner

PR00775
Company
Българска софтуерна компания.
ICT Industry and Services
Information and Communication Sciences and Technologies
Измерване на влагосъдържание в реално време
On-line влагомери за зърно и насипни товари, като храни за животни, различни видове брашно, пелети и др. Принципът на действие е чрез измерване на затихването на определени честоти при преминаването на радиосигнал прeз измервания материал. Монтира се на силоз, или на складов съд по линията на производство. Работната температура на уреда е от -25 до 60 градуса Целзий. Разполагаме и с принудително охлаждане за по-високи работни температури.
- Захранването е 100-220V 1А. Има възможност за захранване от 12-36V 0.75А и да се използва във среда, където има опасност от пожар.
- Измервани материали могат да бъдат всякакъв вид зърнени и бобови култури, тютюн, кафе, храни за животни и риби и др. с влажност от 5 до 30%.
- Отчитащият софтуер работи с операционни системи WindowsXPSP3, Vista, Windows 7. Има възможност да се настрои и за други операционни системи.
- Отчитащият софтуер записва отчетените резултати в файлове. Предлагаме и софтуер за графично изобразяване на получените резултати.
- В уреда има възможност да се запишат няколко калибрационни криви, така че той да работи с няколко различни материала без да е необходимо допълнително настройване - само с избор на съответната крива.
- Възможна е и дистанционна калибровка, ако клиентът ни отвори тунел към устройството в неговата мрежа.
- Уредът може да работи в силно запрашени и влажни помещения.
- Интерфейсът е стандартен 100 baseTEthernet, има и стандартен токов интерфейс 4-20mA(0-20mA; или 0-24mA - по заявка на клиента), който може да служи за управление на промишлени процеси като сушене, навлажняване и др. като за целта се свързва с промишлени контролери напр. Simatic, Wago и др.
Available for demonstration
Finding partners from business organisations for technology, business and project collaboration, Finding partners from scientific organisations for technology, business and project collaboration, Finding suitable partners for the commercialisation and transfer of ready-for-market applied research, Finding the right partner to complete research activities, Finding partners (business/scientific organisations) for the development and management of projects on operational programmes under the Structural Funds, FP7, Horizon 2020 EU, National Innovation Fund, Offering of available equipment for testing/certification, Funding opportunities


Bulgarian Academy of Sciences

 


OP “Development of the Competitiveness

 


Joint Innovation Centre

 


GIS - Transfer Center Foundation